ما را دنبال کنید

Find پیامبر رحمت (ص) وب سایت  on TwitterFind پیامبر رحمت (ص) وب سایت  on FacebookFind پیامبر رحمت (ص) وب سایت  on YouTubeپیامبر رحمت (ص) وب سایت  RSS feed

Latest image

What activities are planned in Greenville for Islam Awareness Week?

درس سی و ششم از حقوق مصطفی(صلى الله عليه وسلم) (1)

خداوند ذی الجلال بر ما بندگان خاکی منتی بس بزرگ نهاد آن روز که پیکی از سوی خویش برای هدایت ما گسیل داشت، و بوسیلهی او آفتاب تابان هدایت در بین ما تابش گرفت.

[آل عمران: 164].

{خدا بر اهل ایمان منّت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت می‌کند و آنان را پاک می‌گرداند و به آنها علم کتاب (احکام شریعت) و حقایق حکمت می‌آموزد، و همانا پیش از آن در گمراهی آشکار بودند. }

این پیک سعادت و رسول هدایت را بر ما حقی است بس بزرگ، و برماست که از خجالت زحماتش بدرآئیم و مقام والای او را ارج نهیم، و بشدت مواظب باشیم تا نشاید از ما کوچکترین کوتاهی یا تقصیری در برابر او و زحمات بیدریغش سر زند.

جای دارد در اینجا به برخی از حقوق آن بزرگوار (صلى الله عليه وسلم) بر ما، اشارهای هر چند گذرا داشته باشیم:

اول: ایمان به او..

اولین حقی که پیامبر اکرم(صلى الله عليه وسلم) بر ما دارد، اینست؛ که به او ایمان آوریم، و دعوتش را با آغوشی باز بپذیریم، و دینش را برنامهی زندگی خویش قرار دهیم.

هر کس که به پیامبر اکرم(صلى الله عليه وسلم) باور نداشته باشد، و ایشانرا به عنوان آخرین پیامبر و پیک خداوند بسوی بشریت نپذیرد، از دایره اسلام خارج بوده، کافر شمرده میشود. هر چند به همهی پیامبران پیش از او باور داشته باشد و به آنها ایمان آورده باشد.

قرآن؛ کلام پاک پروردگار یکتا در آیات بسیاری، انسانها را به ایمان آوردن به پیامبر اکرم؛ حضرت محمد(صلى الله عليه وسلم) و پذیرفتن دعوت او امر میکند. از آن جمله است فرمودهی حق: [التغابن: 8].{ پس به خدا و پيامبرش و اين نور كه نازل كرده‌ايم ايمان بياوريد}

و: [الحجرات: 15].

{مؤمنان واقعی تنها کسانی هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده‌اند، سپس هرگز شکّ و تردیدی به خود راه ندادند}

و خداوند متعال بصراحت بیان داشته که پایمال نمودن عقل، و کفر ورزیدن به او، و باور نداشتن به پیامبر اکرم(صلى الله عليه وسلم) از جمله اسباب هلاکت و تباهی و عذاب دردناک الهی در روز قیامت است.

[الأنفال: 13].

{زيرا با خدا و پيامبرش به مخالفت برخاستند. و هر كه با خدا و پيامبرش مخالفت ورزد، بداند كه عقوبت خدا سخت است.}

و پیامبر خدا (صلى الله عليه وسلم) نیز واضح و روشن بیان داشتند که: "وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ، لَا يَسْمَعُ بِي أَحَدٌ مِنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ، يَهُودِيٌّ وَلَا نَصْرَانِيٌّ, ثُمَّ يَمُوتُ وَلَـمْ يُؤْمِنْ بِالَّذِي أُرْسِلْتُ بِه إِلَّا كَانَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ" [رَوَاهُ مُسْلِمُ].

{سوگند بدانکه جان محمد در دست اوست، هیچ احدی از این امت، چه کلیمی (یهودی) باشد و چه مسیحی وخبر من به او برسد، سپس مرگ او را دریابد بیآنکه بدانچه من با آن فرستاده شدهام ایمان آورد، از جهنمیان خواهد بود}

دوم: پیروی از او (صلى الله عليه وسلم) ..

ایمان آن چیزی است که با قناعت در دل و جان نشیند، و رفتار و کردار آنرا به نمایش گذارد.

وپیروی از رسول خدا(صلى الله عليه وسلم) روشنترین دلیل و برهان است بر ایمان به او. و کسانیکه ادعا میکنند پیامبر خدا(صلى الله عليه وسلم) را باور دارند، ولی از دستورات او سرباز میزنند، و از آنچه منع فرموده دوری نمیکنند، و از راه و روش و سنت او پیروی نمیکنند، دروغگویان و دغل بازانی بیش نیستند.

خداوند متعال فرمودهاند که رحمت و مهربانیشان تنها از برای پیروان و فرمانبرداران پیامبر اوست.

[الأعراف: 156, 157].

{و رحمتم همه چیز را فراگرفته؛ و آن را برای آنها که تقوا پیشه کنند، و زکات بپردازند، و آنها که به آیات ما ایمان می‌آورند، مقرّر خواهم داشت! * همانها که از فرستاده (خدا)، پیامبر «امّی» پیروی می‌کنند}

و در مقابل نیز پروردگار عالم با صراحت تمام کسانی را که از دستورات پیامبر اکرم (صلى الله عليه وسلم) سرباز میزنند و با اوامر و فرامین آن جناب مخالفت میکنند را به عذابی دردناک تهدید کرده است.

[النور: 63] .

{آنان كه از فرمان او سرپيچى مى‌كنند بايد بترسند كه مبادا به آنها فتنه‌اى يا عذابى دردآور برسد}

خداوند متعال بندگان را دستور داده تسلیم دستورات پیامبر و فرستادهی او باشند، و با جان و دل قوانین و فرمانهای او را بپذیرند:

[النساء: 65].

{ به پروردگارت سوگند که آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اینکه در اختلافات خود، تو را به داوری طلبند؛ و سپس از داوری تو، در دل خود احساس ناراحتی نکنند؛ و کاملا تسلیم باشند}

سوم: دوستی پیامبر خدا (صلى الله عليه وسلم)..

عشق و محبت و دوستی ورزیدن با پیامبر خدا(صلى الله عليه وسلم) به گونهای که شایستهی مقام والای اوست از جمله حقوق آن حضرت برماست. بر هر مسلمانی واجب است که بالاترین درجهی محبت و بزرگترین و برترین مقام دوستی را نثار پیامبر خدا (صلى الله عليه وسلم) کند..

رسول خدا (صلى الله عليه وسلم) فرمودند: "هیچ کس به ایمان دست نخواهد یافت مگر اینکه من نزد او از فرزندان و پدر و مادرش و از همهی انسانهای دیگر عزیزتر و محبوبتر باشم".([1])

پس کسی که پیامبر خدا (صلى الله عليه وسلم) را دوست ندارد مؤمن نیست، هر چند نامش اسلامی باشد و در بین مسلمانان و با آداب و رسوم آنها زندگی کند.

و بالاترین درجهی محبت آن است که بندهی مؤمن؛ رسول خدا (صلى الله عليه وسلم) را بیش از خود دوست داشته باشد.

روزی حضرت عمر (رضی الله عنه) برسول خدا (صلى الله عليه وسلم) گفتند: ای رسول خدا! من شما را جز از ذات خود از هر چیز دیگری بیشتر دوست دارم.

پیامبر این درجه از ایمان را برای عمر نپسندید و به ایشان فرمودند: نه، قسم بذات او که جانم در اختیار اوست، باید مرا بیش از جان خود دوست داشته باشی.

عمر به خود برگشت و با عزم و ارادهای جدید گفت: قسم بخدا که شما حالا از جانم نیز برایم محبوبتر و عزیزترید.

آنگاه رسول خدا (صلى الله عليه وسلم) فرمودند: حالا به درجهی کمال ایمان رسیدی. ([2])

آری! عمر با مراجعه نفس خود، دریافت که ارزش و جایگاه او نزد پروردگارش در پرتو ایمان و اسلام است. و این پیامبر در حقیقت دست او را گرفته از منجلاب پستیها و حیوانیت رهائی داده، به درجه والای انسانیت رهنمون ساخته است. و ارزش مؤمن در ایمان اوست نه در جان او.. و محبت رسول پاک رمز محبت و عشق ورزیدن به آرمان دینی است که او رهبر آن است.

و نزد مؤمن دینش از جان و مال و همه جهان و جهانیان عزیزتر است.

عمر با درک این حقیقتی که چه بسا بر بسیاری از انسانها پوشیده میگردد، با ایمان واخلاص اقرار کرد که او پیامبر را بیش از جانش دوست دارد.

چهارم: دفاع از او..

این از مهمترین حقهای پیامبر اکرم (صلى الله عليه وسلم) در زمان زندگی و پس از وفاتشان است.

در زمان زندگیشان؛ یاران و شاگردان مکتب رسالت به بهترین صورت این حق را بجای آوردند. اما پس از وفاتشان؛ این حق را میتوان با دفاع از راه و رسم و روش و سنت او چنانچه مورد هجوم کینه توزان، و یا تحریف نادانان، و یا زبان کجی و دست درازی دشمنان قرار گرفت، بجای آورد.

وهمچنین با دفاع از شخصیت والا و مقام ارجمند وبزرگوارانهی ایشان چنانچه ابله و نادانی با زشتی و مسخره به ایشان اشاره کرد، و یا ایشان را بگونهای ناشایست وصف نمود.

متأسفانه امروزه شب تاریک نادانی و جهالت بر جهان لنگر انداخته و ابلهان و نادانان بسیاری با روشهای موذیانه و شیطانی خود به ساحت رسول خدا (صلى الله عليه وسلم) و به دین والای پروردگار یکتا و به مسلمانان میتازند، و چهرهی زیبا و سعادت آفرین اسلام را مسخ گونه جلوه میدهند.

بر هر مسلمان واجب است در برابر این حملههای زهراگین کینه توزان قد علم کند، و با تمام توان و نیرو و با استفاده از همهی وسائل فن آوری از ساحت و مقام پیامبر اکرم (صلى الله عليه وسلم) دفاع کند، و دروغ دروغگویان، و مکر و حیله و نیرنگ و بهتان اهریمنان را به حلقومشان بازگرداند.

([1])"لَا يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَلَدِهِ وَوَالِدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ" [به روایت بخاری و مسلم].

([2]) [به روایت امام بخاری].